Specialefterskole med specialundervisning til unge

specialefterskole Solbakken tilbyder niveaudelt undervisning og specialundervisning til unge med ordblindhed (dysleksi) samt andre indlæringsvanskeligheder og skolefaglige udfordringer. Det er en selvfølge for en specialefterskole som vores, at vi benytter to-lærer-systemet i dansk, matematik og anden særlig undervisning. Vi tilbyder specialundervisning og niveaudelt undervisning fra 8. til 11. klassetrin, men der er begrænset plads i 8. klasse på vores efterskole.

Opholdet på efterskolen starter med en introuge

De nye elever på vores specialefterskole starter med en introuge, hvor de bliver testet i dansk, matematik og engelsk. Derefter fordeler vi eleverne til 8. og 9. klasse på tre hold med specialundervisning på fagligt niveau. De bliver ikke placeret efter alder, men får niveaudelt undervisning.​

Niveaudelt undervisning med fokus på en ungdomsuddannelse

10. klasse-eleverne fordeles derimod på to små hold af 12 til 17 elever. En teknisk ungdomsuddannelse kræver mindst 02 i dansk og matematik for at blive optaget.

Derfor tilbyder vi afgangsprøver i dansk og matematik i forlængelse af vores specialundervisning. Vores specialefterskole har afgangsprøver i 10. klasse.

Vi underviser endvidere på fem faglige niveauer i engelsk, men denne specialundervisning har kun én lærer tilknyttet. Andet niveaudelt undervisning på vores specialefterskole foregår ved, at 8. og 9. klasse bliver undervist i historie og naturfagene om onsdagen, mens 10. og 11. klasse arbejder med de såkaldte VAU-timer, OSO-opgaven, terminsprøver, brobygning og praktik.

Hør mere om specialundervisning på vores efterskole

Du kan kontakte Efterskolen Solbakken, hvis dit barn har brug for et ophold på en specialefterskole. Du kan ringe på telefon 58 14 11 52 eller skrive til kontor@efterskolensolbakken.dk. Desuden kan du bede om yderligere oplysninger om vores specialundervisning og niveaudelt undervisning ved at skrive til forstander@efterskolensolbakken.dk.​​