Specialefterskole med specialundervisning til unge

Specialefterskole Solbakken tilbyder niveaudelt undervisning og specialundervisning til unge med ordblindhed (dysleksi) samt andre specifikke indlæringsvanskeligheder og skolefaglige udfordringer. Det er en selvfølge for en specialefterskole som vores, at vi benytter to-lærer-systemet i dansk, matematik og anden særlig undervisning. Vi tilbyder specialundervisning og niveaudelt undervisning i 9. klasse.

Opholdet på efterskolen starter med en introuge

De nye elever starter med en introuge, hvor de bliver testet i dansk, matematik og engelsk. Derefter fordeler vi 9. klasse-eleverne på to faglige niveauer. ​

10. klasse på Solbakken

Vi har to tilbud til vores 10. klasse-elever:

10. klasse med ca. 16 elever på hvert hold, og to lærere tilknyttet i dansk og matematik.

10. klasse har prøveforberedende undervisning og går til afgangsprøve i dansk og matematik​. De har også mulighed for at gå til prøve i engelsk i 10.klasse.

10. Erhvervsklasse:

Vores Erhvervsklasse er for de elever, som ikke har bestået afgangseksamen i 9. klasse, eller som slet ikke har været op til eksamen. Disse elever skal til optagelsesprøve og samtale på erhvervsuddannelserne for at kunne blive optaget på en ungdomsuddannelse.

I erhvervsklassen bliver eleverne undevist på fagligt niveau med udgangspunkt i de krav der stilles til dem når de skal til optagelsesprøverne på erhvervsuddannelserne. Eleverne er i 5 ugers brobygning.

Der er ikke afgangsprøver i 10. Erhvervsklassen.

Vi underviser endvidere på fem faglige niveauer i engelsk, men denne specialundervisning har kun én lærer tilknyttet. Andet niveaudelt undervisning på vores specialefterskole foregår ved, at 9. klasse bliver undervist i historie og naturfagene om onsdagen, mens 10. og 11. klasse arbejder med de såkaldte VAU-timer, OSO-opgaven, terminsprøver, brobygning og praktik.

Hør mere om specialundervisning på vores efterskole

Du kan kontakte Efterskolen Solbakken, hvis dit barn har brug for et ophold på en specialefterskole. Du kan ringe på telefon 58 14 11 52 eller skrive til forstander@efterskolensolbakken.dk. Desuden kan du bede om yderligere oplysninger om vores specialundervisning og niveaudelt undervisning ved at skrive til forstander@efterskolensolbakken.dk.​​

Valgfag

Anderledes dage