Sund og varieret kost

Maden på Solbakken er sund og varieret. Vi vil gerne præsentere eleverne for så meget forskelligt mad som muligt. Vi har f.eks. en ugentlig fiskedag og en kødfri dag. Vi får også klassisk dansk mad og eksotiske udenlandske retter. 

Vi er også "verdensberømte" for de såkaldte "Solbakke-salater", som mange af vores tidligere elever efterspørger når de kommer på besøg på skolen.  

Skolens køkken

Eleverne er i køkkenet en uge ad gangen sammen med en gruppe kammerater fra deres danskhold. De voksne i køkkenet er alle tre lærere, og når eleverne er i køkkenet betragtes det som undervisning. 

Eleverne står for al tilberedning af dagens måltider​, og opgaverne som f.eks. bager, kold og varm kok samt opvasker går på skift mellem dem. Derudover skal eleverne lære om køkkenhygiejne. 

Der er fire måltider om dagen hvor det er obligatorisk for eleverne at deltage: morgenmad - frokost -aftensmad -aftente. Derudover er der mulighed for en let servering om formiddagen, og om eftermiddagen efter endt undervisning.

Økologi

En stor del af de råvarer der bliver brugt i køkkenet er økologiske. Vi laver stort set al vores mad fra bunden.

img_0206

Ledige pladser i 10. klasse
27-02-2023
Vi har fortsat ledige pladser i 10. klasse til næste skoleår. Er du ordblind, og har du lyst til at dele dit liv med 77 andre unge i ti måneder? Send skolen en ansøgning via hjemmesiden, eller kontakt skolens forstander Marianne til en snak og eventuel aftale om optagelsessamtale.
Læs hele nyheden
Se den herlige film om skolens hverdag
26-02-2023
Oplev Micas og Niels-Peter vise jer rundt på deres skole. https://www.youtube.com/watch?v=mlEp7x42egQ
Læs hele nyheden

Send os en mail​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Besøg os på Facebook

​​Vurderet 4,6 / 5 stjerner på baggrund af 75 anmeldelser på Facebook

​Hvem er vi

Efterskolen Solbakken

CVR: 49015011