Sund og varieret kost
Maden på Solbakken er sund og varieret. Vi vil gerne præsentere eleverne for så meget forskelligt mad som muligt. Vi har f.eks. en ugentlig fiskedag og en kødfri dag. Vi får også klassisk dansk mad og eksotiske udenlandske retter.
Vi er også "verdensberømte" for de såkaldte "Solbakke-salater", som mange af vores tidligere elever efterspørger når de kommer på besøg på skolen.
Skolens køkken
Eleverne er i køkkenet en uge ad gangen sammen med en gruppe kammerater fra deres danskhold. De voksne i køkkenet er alle tre lærere, og når eleverne er i køkkenet betragtes det som undervisning.
Eleverne står for al tilberedning af dagens måltider, og opgaverne som f.eks. bager, kold og varm kok samt opvasker går på skift mellem dem. Derudover skal eleverne lære om køkkenhygiejne.
Der er fire måltider om dagen hvor det er obligatorisk for eleverne at deltage: morgenmad - frokost -aftensmad -aftente. Derudover er der mulighed for en let servering om formiddagen, og om eftermiddagen efter endt undervisning.
Økologi
En stor del af de råvarer der bliver brugt i køkkenet er økologiske. Vi laver stort set al vores mad fra bunden.