køkkentjans

Sund og varieret kost

Maden på Solbakken er sund og varieret. Vi vil gerne præsentere eleverne for så meget forskelligt mad som muligt. Vi har f.eks. en ugentlig fiskedag og en kødfri dag. Vi får også klassisk dansk mad og eksotiske udenlandske retter. 

Vi er også "verdensberømte" for de såkaldte "Solbakke-salater", som mange af vores tidligere elever efterspørger når de kommer på besøg på skolen.  

Skolens køkken

Eleverne er i køkkenet en uge ad gangen sammen med en gruppe kammerater fra deres danskhold. De voksne i køkkenet er alle tre lærere, og når eleverne er i køkkenet betragtes det som undervisning. 

Eleverne står for al tilberedning af dagens måltider​, og opgaverne som f.eks. bager, kold og varm kok samt opvasker går på skift mellem dem. Derudover skal eleverne lære om køkkenhygiejne. 

Der er fire måltider om dagen hvor det er obligatorisk for eleverne at deltage: morgenmad - frokost -aftensmad -aftente. Derudover er der mulighed for en let servering om formiddagen, og om eftermiddagen efter endt undervisning.

Økologi

En stor del af de råvarer der bliver brugt i køkkenet er økologiske. Vi laver stort set al vores mad fra bunden.

img_0206

Vi søger ny kollega pr. 1. august 2024
05-03-2024
Har du lyst til at arbejde med unge ordblinde? Har du lyst til at indgå i et varmt, forpligtende fælleskab med stor indflydelse på dit arbejde?
Læs hele nyheden
JUBILÆUM LØRDAG D. 4. MAJ
22-02-2024
Vi fylder 50 år i år! Det skal fejres! Vi glæder os jo altid til at se vores tidligere elever og kolleger den dag. Men i år gør vi lidt mere ud af det end vi plejer. Bl.a. kommer Christian Fuhlendorff og underholder os om livet som ordblind, og vi spiser middag sammen i hallen.
Læs hele nyheden

Send os en mail​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Besøg os på Facebook

​​Vurderet 4,6 / 5 stjerner på baggrund af 75 anmeldelser på Facebook

​Hvem er vi

Efterskolen Solbakken

CVR: 49015011