Specifikke indlæringsvanskeligheder hos vores elever

Efterskolen Solbakken er en skole for unge med specifikke indlæringsvanskeligheder, hvilket kan være unge med dysleksi og dyslektiske træk (ordblindhed) eller med specifikke læse- og skrivevanskeligheder.

Hvem er Efterskolen Solbakken

Vi kan optage 74 elever, der er mellem 14 og 18 år. Du kan læse mere her om optagelse på skolen for unge med specifikke indlæringsvanskeligheder som for eksempel ordblindhed og dysleksi. Desuden kan du kontakte skolens kontor på 58 14 11 52, men du kan også skrive til forstander@efterskolensolbakken.dk.

Vores 9. klasse er prøvefri. Undervisningen tager udgangspunkt i elevens faglige niveau. De 30 9. klasse-elever er fordelt på to hold med to lærere tilknyttet i dansk og matematik.

Vi tilbyder afgangsprøver i 10. klasse i dansk, engelsk og matematik. Vi har valgt denne løsning på grund af karakterkravet til ungdomsuddannelserne. Og fordi vi vil give de ældste elever det bedst mulige udgangspunkt til at forlade grundskolen med faglig og personlig selvtillid og med karakterer, der gør, at de kan komme videre med en ungdomsuddannelse på trods af deres indlæringsvanskeligheder.

For de elever der ikke forventer at bestå afgangseksamen i 9. klasse tilbyder vi desuden 10. Erhvervsklasse. Her arbejder vi hen imod at eleverne kan bestå adgangsprøven til erhvervsuddannelserne. 10. Erhvervsklasse er prøvefri.

Specifikke indlæringsvanskeligheder efterskole med 40 års erfaring

Efterskolen Solbakken åbnede dørene for det første elevhold i 1974.

Vi har hele tiden været en efterskole for unge med dysleksi eller ordblindhed. Da skolen startede blev denne gruppe unge kaldt "læseretarderede", men det udtryk bruges heldigvis ikke mere.

I årenes løb er vores efterskole for ordblinde og andre indlæringsvanskeligheder vokset i elevantal, og i dag består skolen af hovedbygningen, seks elevhuse og en hal.​

Alle seks elevhuse blev gennemgribende nyrenoveret i

2018.

Marianne Mortensen, forstander

forstander@efterskolensolbakken.dk​

Bestyrelsen

Bestyrelsen er sammensat af 7 bestyrelsesmedlemmer og 2 suppleanter. Bestyrelsens medlemmer vælges for 2 år ad gangen på den årlige generalforsamling i maj måned. Dog vælges suppleanterne kun for 1 år ad gangen. For at kunne deltage i generalforsamlingen skal man have betalt kontingent til skolekredsen.

Aktuelt består bestyrelsen af forældre til tidligere og nuværende elever samt lokale med interesse i vores fokus på unge med specifikke indlæringsvanskeligheder.

Næste generalforsamling er tirsdag den 14. maj 2019 kl. 19.00.

Formand for bestyrelsen

Gerda Andersen, Eggeslevlillevej 75, 4230 Skælskør.

Optag af elever til skoleåret 2020-21
06-06-2019
Efter en velfortjent sommerferie er vi klar til at begynde optag af elever til skoleåret 20-21.
Læs hele nyheden
Første skoledag 2019-20
06-06-2019
Søndag d. 11. august er vi klar til at åbne dørene for det nye elevhold.
Læs hele nyheden