Specifikke indlæringsvanskeligheder hos vores elever

Efterskolen Solbakken er en skole for unge med specifikke indlæringsvanskeligheder, hvilket kan være unge med dysleksi og dyslektiske træk (ordblindhed) eller med specifikke læse- og skrivevanskeligheder samt unge med andre vanskeligheder.

Hvem er Efterskolen Solbakken

Vi kan optage 72 elever, der er mellem 14 og 18 år. Du kan læse mere her om optagelse på skolen for unge med specifikke indlæringsvanskeligheder som for eksempel ordblindhed og dysleksi. Desuden kan du kontakte skolens kontor på 58 14 11 52, men du kan også skrive til forstander@efterskolensolbakken.dk.

Vi tilbyder afgangsprøver i 10. klasse i dansk, engelsk og matematik. Vi har valgt denne løsning på grund af karakterkravet til ungdomsuddannelserne. Og fordi vi vil give de ældste elever det bedst mulige udgangspunkt til at forlade grundskolen med faglig og personlig selvtillid og med karakterer, der gør, at de kan komme videre med en ungdomsuddannelse på trods af deres indlæringsvanskeligheder.

Klik her for at hente ansøgningsskemaet. Første side skal sendes til skolen, og den anden side skal du underskrive og give til barnets nuværende skole.

Skolen har også brug for en ordblindetest.

Send ansøgningen til os - også selv om I ikke har fået test eller udtalelser fra skolen endnu.​

Når vi har modtaget jeres ansøgning, vil I blive indkaldt til en optagelsessamtale.

Specifikke indlæringsvanskeligheder efterskole med 40 års erfaring

Skolens bygninger blev købt af en gruppe mennesker, da kommunen lukkede Solbakkeskolen i 1973. Man ville starte en efterskole for "læseretarderede" unge, som ordblinde og andre med indlæringsvanskeligheder blev kaldt.

Den 1. August 1974 åbnede Efterskolen Solbakken sine døre for det første hold elever med specifikke indlæringsvanskeligheder.

I årenes løb er vores efterskole for ordblinde og andre indlæringsvanskeligheder vokset i elevantal, og i dag består skolen af hovedbygningen, fem elevhuse og en hal.​

Klik her for at hente Fødevarekontrollens Kontrolrapport.​​

Personalet på Solbakken

Charlotte Holm Pedersen, lærer og vejleder

Ingrid Risbjerg, lærer

Jane Levin Petersen, lærer

Joachim Vestenkjær Andersen, lærer

Kirsten Jeppesen (kaldet Jeppe), lærer

Kirsten Rahbek, lærer og vejleder

Lotte Pedersen, lærer

Martin Petersen, lærer

Michael Poulsen, lærer og vejleder

Charlotte Miller (kaldet Miller), lærer

Rasmus Hougaard, lærer

Sisse-Sofie Madsen, lærer

Tove Sandal, lærer og økonoma

Ebbe Jensen, pedel​

Allan Christensen, pedelmedhjælper

Tina Vestergaard, sekretær

Marianne Mortensen, forstander

Bestyrelsen

Bestyrelsen er sammensat af 7 bestyrelsesmedlemmer og 2 suppleanter. Bestyrelsens medlemmer vælges for 2 år ad gangen på den årlige generalforsamling i maj måned. Dog vælges suppleanterne kun for 1 år ad gangen. For at kunne deltage i generalforsamlingen skal man have betalt kontingent til skolekredsen.

Aktuelt består bestyrelsen af forældre til tidligere og nuværende elever samt lokale med interesse i vores fokus på unge med specifikke indlæringsvanskeligheder.

Næste generalforsamling er søndag d. 6. maj 2018.

Formand for bestyrelsen

Gerda Andersen, Eggeslevlillevej 75, 4230 Skælskør.

Efterskolernes Dag 2017
08-08-2017
Søndag d. 24. september holder skolen åbent hus fra kl. 13-17. Her vil du kunne møde skolens nuværende elever, som kan give dig og din familie en rundvisning på skolen. Du vil også kunne møde nogle af skolens lærere, som vil kunne fortælle dig lidt om livet som elev på Solbakken.
Læs hele nyheden
Optagelse til skoleåret 2018-19
08-08-2017
Alle ansøgere bliver indkaldt til en optagelsessamtale. Send os en ansøgning (I kan finde vores ansøgningsskema her på hjemmesiden). Vi skal bruge skolefaglige udtalelser i dansk, engelsk og matematik samt en ordblindetest.
Læs hele nyheden