​Dansk​

Generelt:

I introugen bliver eleverne testet i dansk, engelsk og matematik.

9. klasseeleverne inddeles herefter på de tre faglige niveauer. Eleverne bliver altså ikke undervist efter deres klassetrin, men efter deres faglige niveau.

På denne måde får vi sammensat hold, hvor elevernes forudsætninger ligger forholdsvis tæt på hinanden. Dette muliggør gruppe- eller holdarbejde, og sikrer større dynamik i undervisningen.

Alle elever undervises i dansk og matematik på små hold og med to-lærer tilknyttet hvert hold.

10. og 11. klasseeleverne undervises på 10. klassetrin i dansk og matematik og går til afgangsprøve i fagene. De kan også vælge at gå til afgangsprøve i engelsk.

Ligesom skolens øvrige elever, undervises 10. klasserne på små hold og med to lærere i  dansk og matematik.

For mere deltaljeret beskrivelse af faget, gå til ministeriets side. Klik her.

Dansk

Vi arbejder med dansk på mange måder. 9. klasse-eleverne er inddelt på 3 faglige niveauer. Her er nogle af de faglige mål for danskundervisningen:​

• I skal blive bedre til at læse og få læst/hørt mange ungdomsbøger. I skal lære hvordan man bliver bedre til at sætte sig ind i nyt "stof".
  • I skal udfordre jeres skrive-evner. Vi arbejder med forskellige genrer og genopfrisker de forskellige genrers egenskaber.
  • I skal også lære eller blive bedre til at søge informationer på nettet.
  • Endelig skal vi lave mindre projektopgaver og fremlægge dem for klassen.
  • Hvert år har vi en læseuge, hvor fokus bliver at udfordre sine egne læse-evner.

I danskundervisningen bruger vi computeren meget. Vi oplever computeren som jeres moderne penalhus.

Eleverne får lagt en mediepakke ind på deres bærbare computere, når de starter, herunder CD-Ord.

Eleverne testes den første uge i bl.a. læsning​

10. klasse

10. klasseeleverne undervises for sig på et eller to hold alt efter hvor mange 10. klasseelever vi har det pågældende år. De går til afgangsprøve i dansk og undervises dermed som en almindelig 10. klasse - dog med den meget store forskel, at de er 12-17 elever i hver klasse med hver to lærere tilknyttet. Der er to terminsprøver i årets løb, så vi dermed forsøger at gøre eleverne så trygge ved prøvesituationen som muligt.​

10. klasserne testes for sig i dansk og matematik.