​Dansk​

Generelt:

I introugen bliver eleverne testet i dansk, engelsk og matematik.

Der er to lærere tilknyttet alle danskholdene.

​9. klasse

Vi optager ca. 40  9. klasse-elever.

9. klasseeleverne inddeles herefter på tre faglige niveauer. På denne måde får vi sammensat hold, hvor elevernes forudsætninger ligger forholdsvis tæt på hinanden. Dette muliggør gruppe- eller holdarbejde, og sikrer større dynamik i undervisningen.

Der er ikke mulighed for afgangsprøve i 9. klasse.

Vi optager 30-35 10. klasse-elever.

10. klasse-eleverne undervises på 10. klassetrin og går til afgangsprøve i dansk.

For mere deltaljeret beskrivelse af faget, gå til ministeriets side. Klik her.

Dansk

Vi arbejder med dansk på mange måder. 9. klasse-eleverne er inddelt på 2 faglige niveauer. Her er nogle af de faglige mål for danskundervisningen:​

• I skal blive bedre til at læse og få læst/hørt mange ungdomsbøger. I skal lære hvordan man bliver bedre til at sætte sig ind i nyt "stof".
  • I skal udfordre jeres skrive-evner. Vi arbejder med forskellige genrer og genopfrisker de forskellige genrers egenskaber.
  • I skal også lære eller blive bedre til at søge informationer på nettet.
  • Endelig skal vi lave mindre projektopgaver og fremlægge dem for klassen.
  • Hvert år har vi en læseuge, hvor fokus bliver at udfordre sine egne læse-evner.

I danskundervisningen bruger vi computeren meget. Vi oplever computeren som jeres moderne penalhus.

Eleverne får lagt en mediepakke ind på deres bærbare computere, når de starter, herunder CD-Ord.

Eleverne testes den første uge i bl.a. læsning​

10. klasserne testes for sig i dansk og matematik.