​Dansk​

Generelt:

I introugen bliver eleverne testet i dansk, engelsk og matematik.

Der er to lærere tilknyttet alle danskholdene.

​9. klasse

Vi optager ca. 30 9. klasse-elever.

9. klasseeleverne inddeles herefter på to faglige niveauer. På denne måde får vi sammensat hold, hvor elevernes forudsætninger ligger forholdsvis tæt på hinanden. Dette muliggør gruppe- eller holdarbejde, og sikrer større dynamik i undervisningen.

Der er ikke mulighed for afgangsprøve i 9. klasse.

Vi optager 30-35 10. klasse-elever.

10. klasse-eleverne undervises på 10. klassetrin og går til afgangsprøve i dansk.

Erhverv10

Vi optager 12-15 elever til Erhvervsklassen. Ansøgere bliver visiteret til klassen af skolen.

Danskundervisningen tager udgangspunkt i elevernes faglige standpunkt. Den er desuden målrettet kravene til optagelsesprøverne på erhvervsuddannelserne.

For mere deltaljeret beskrivelse af faget, gå til ministeriets side. Klik her.

Dansk

Vi arbejder med dansk på mange måder. 9. klasse-eleverne er inddelt på 2 faglige niveauer. Her er nogle af de faglige mål for danskundervisningen:​

• I skal blive bedre til at læse og få læst/hørt mange ungdomsbøger. I skal lære hvordan man bliver bedre til at sætte sig ind i nyt "stof".
  • I skal udfordre jeres skrive-evner. Vi arbejder med forskellige genrer og genopfrisker de forskellige genrers egenskaber.
  • I skal også lære eller blive bedre til at søge informationer på nettet.
  • Endelig skal vi lave mindre projektopgaver og fremlægge dem for klassen.
  • Hvert år har vi en læseuge, hvor fokus bliver at udfordre sine egne læse-evner.

I danskundervisningen bruger vi computeren meget. Vi oplever computeren som jeres moderne penalhus.

Eleverne får lagt en mediepakke ind på deres bærbare computere, når de starter, herunder CD-Ord.

Eleverne testes den første uge i bl.a. læsning​

10. klasserne testes for sig i dansk og matematik.