​Politikker og handleplaner​

Skolen vedtager løbende politikker og handleplaner.

Der er et stort frirum på en efterskole. Tid som ikke er reguleret og ikke nødvendigvis er overværet af en voksen.

Vi kan af gode grunde ikke reagere eller håndtere situationer, konflikter eller overtrædelser af skolens regler, hvis ikke vi er opmærksomme på at disse sker.

Derfor appellerer vi til vores elever og forældre om at vise os den tillid og loyalitet, at de fortæller os, hvis de har mistanke eller viden om, at nogle af disse ting sker på vores skole.

Så kan vi gøre noget. Så kan vi hjælpe eleverne til at løse eller håndtere situationen, konflikten eller overtrædelsen.

Som forældre kan man have tillid til, at vi sagtens kan løse eller håndtere det, uden at hele skolen ved hvem der har fortalt os om det.

Energidrikke, sodavand og tomme kalorier

Energidrikke er fyldte med koffein og sukker. Derfor er det ikke tilladt for eleverne at drikke energidrikke på skolen.

Sodavand, chips, slik og kager er jo noget de fleste af os kan lide. Men ingen af delen er sundt i for store mængder. Vi forsøger at begrænse elevernes indtag af sukker og tomme kalorier i løbet af ugen. Kost har har stor indflydelse med elevernes indlæringsevner, koncentration og energi.

Derfor må eleverne kun indtage sodavand, slik og andet på deres bo-område.

Vi appellerer også til, at man som forældre ikke forsyner sit barn med sodavand og andet i store mængder. Eleverne har selv mulighed for at køre til Skælskør og handle i løbet af ugen.

Rygning (vores regler på området gælder også for brug af snus)

Mobning

Hash

Selvskadende adfærd​

Sejlads på efterskolen​

Efterskolen Solbakkens sejladsretninger, forår 2012.

Efter de nye retningslinjer fra Søfartsstyrelsen af marts 2012, skal hver institution formulere deres egne retningslinjer.

• Sejlads foregår kun mellem d. 1. maj og d. 1. oktober
  • Sejlads kan foregå i alle typer fartøjer
  • Sejladens placering og deltagere skal være kendt af andre end de deltagende (f.eks. af forstander eller sekretær)
  • Det skal være muligt at komme i telefonisk kontakt med den/de deltagende lærere
  • Alle deltagere skal bære personligt redningsudstyr (redningsvest)

Det tilstræbes at sejladen afvikles i vind og vandforhold, der er vurderet forsvarlige af mere end én person (f.eks. en anden sejladskyndig på skolen), og aldrig i mere end 8-10 m/sek. for kajak og kano i åbent vand.

Der må ikke deltage personer/elever, der ikke ønsker at deltage.

Det tilstræbes, at der afholdes kæntringsøvelser i fartøjerne.

Tjæreby, april 2012

Efterskolernes Dag 2017
08-08-2017
Søndag d. 24. september holder skolen åbent hus fra kl. 13-17. Her vil du kunne møde skolens nuværende elever, som kan give dig og din familie en rundvisning på skolen. Du vil også kunne møde nogle af skolens lærere, som vil kunne fortælle dig lidt om livet som elev på Solbakken.
Læs hele nyheden
Optagelse til skoleåret 2018-19
08-08-2017
Alle ansøgere bliver indkaldt til en optagelsessamtale. Send os en ansøgning (I kan finde vores ansøgningsskema her på hjemmesiden). Vi skal bruge skolefaglige udtalelser i dansk, engelsk og matematik samt en ordblindetest.
Læs hele nyheden