Øvrig obligatorisk undervisning på Efterskolen Solbakken

9. årgang

Udover dansk, engelsk og matematik undervises eleverne på 9. årgang i de øvrige obligatoriske fag for 9. klasse:

Tysk

De elever, der har været fritaget fra tysk i deres tidligere skoletilbud, kan også fritages her. De modtager i stedet undervisning i ekstra dansk.

De øvrige fag:

Fysik/kemi - Biologi - Geografi - Historie - Idræt

For begge årgange:

Samfundsfag og kristendom

Hos os er samfundsfag og kristendom såkaldte fortællefag. Det betyder, at vi fagene indgår i de to ugentlige samlinger, hvor alle elever er sammen. Her forestår en lærer eller forstanderen undervisningen, som tager udgangspunkt i de to fag. Det foregår både som foredrag og debat.

Samfundsfag indgår også på mange andre måder i undervisningen, f.eks. er den jo en naturlig del af danskundervisningen, både på 9. årgang og i 10. klasse.

Sang

En gang om ugen samles alle elever for at synge nogle af de mange sange, som er en del af efterskoleverdenen.

Valgfag

Der er to slags valgfag på Efterskolen Solbakken: minifag og valgfag. Minifagene er små appetitvækkere, som ligger mandag eftermiddag og som er på to timer. Valgfagene ligger torsdag eftermiddag og fredag morgen.

4 gange om året kan eleverne vælge nye mini- og valgfag. Valgfagene ændrer sig lidt for år til år, men der vil altid være valgfag indenfor følgende hovedområder

Kreative valgfag - idrætsvalgfag - værkstedsvalgfag.

Dertil kommer bageværksted, musik, E-sport, friluftsliv, yoga og meget, meget andet.