​Hvem optager vi?

Vi optager unge mellem 15 og 18 år, som har specifikke indlæringsvanskeligheder. De skal have læse-og skrivevanskeligheder og dermed ikke være alderssvarende i skolefagene. 

For at kunne blive optaget på Solbakken skal vi have:

  • Ansøgningsskema (download det andetsteds på hjemmesiden)
  • Skolefaglige udtalelser fra den nuværende skole
  • Ordblindetest

I behøver ikke at have alle papirer på plads for at søge om optagelse. 

Når vi har modtaget en ansøgning, bliver I indkaldt til en optagelsessamtale. Her får I også en rundvisning af nogle af skolens elever. 

Det er skolens forstander, der visiterer jeres barn til skolen. ​

Hvornår skal man søge om optagelse?

Man kan søge om optagelse i løbet af skoleåret inden skolestart. Man kan ikke skrives op til skolen flere år i forvejen. Det er en god ide at søge om optagelse så tidligt som muligt i skoleåret inden optagelse, da skolen typisk bliver fyldt op omkring 1. februar hvert år.

Efterskoleelev - hvad betyder det?

Lidt firkantet kan man sige, at et efterskoleophold er en pakkeløsning: hvis man siger ja tak til et efterskoleophold, siger man ja til det hele: undervisning, måltider, fælles aktiviteter og ture og hvad der ellers sker i løbet af et efterskoleår. 

Fællesskab er det allervigtigste for en efterskole. Vi er sammen - elever og voksne - fra søndag aften til fredag eftermiddag - ja nogle gange i flere uger ad gangen hvis man bliver her i weekenderne. Det betyder, at vi kommer til at kende hinanden både når det er sjovt og når det er mindre sjovt. Det betyder, at vi er tætte både fysisk og mentalt. 

Samarbejde mellem hjemmet og skolen

​Hvis I er i tvivl om noget, eller bliver bekymret over noget jeres barn fortæller jer, når de er hjemme på weekend, så ring til os. Husk at holde et "voksenfilter" over det jeres barn har fortalt jer. Og husk også at høre vores version af historien inden i eventuelt reagerer. Ofte er der jo to sider af sagen. 

Der kan være mange ting, der kan have indflydelse på jeres barns humør eller indstilling til skolen lige netop i det øjeblik de ringer eller skriver til jer : er han eller hun rodet ind i en konflikt med nogle af de andre elever? Ligger der en aflevering i dansk og lurer? Er der løb idag og det regner? Eller har jeres barn fået nej til at lægge sig syg og synes det er dybt uretfærdigt?

Vi ved godt, at det kan være svært at være efterskoleforældre. I er langt væk fra dem i hverdagen og en teenager er rigtig god til at "trykke på de rigtige knapper" hos mor og far, når de føler sig presset af det ene eller det andet. 

Snak med os om det I ser og oplever hos jeres barn.  Sammen kan vi sikre os, at jeres barn får verdens bedste efterskoleår.

Optag af elever til skoleåret 2020-21
06-06-2019
Efter en velfortjent sommerferie er vi klar til at begynde optag af elever til skoleåret 20-21.
Læs hele nyheden
Første skoledag 2019-20
06-06-2019
Søndag d. 11. august er vi klar til at åbne dørene for det nye elevhold.
Læs hele nyheden

Send os en mail​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Besøg os på Facebook

​​Vurderet 4,6 / 5 stjerner på baggrund af 75 anmeldelser på Facebook

​Hvem er vi

Efterskolen Solbakken

CVR: 49015011