​Hvem optager vi?

Vi optager unge mellem 15 og 18 år, som har specifikke indlæringsvanskeligheder. De skal have læse-og skrivevanskeligheder og dermed ikke være alderssvarende i skolefagene.

For at kunne blive optaget på Solbakken skal vi have:

  • Ansøgningsskema (download det andetsteds på hjemmesiden)
  • Skolefaglige udtalelser fra den nuværende skole
  • Ordblindetest

I behøver ikke at have alle papirer på plads for at søge om optagelse. 

Når vi har modtaget en ansøgning, bliver I indkaldt til en optagelsessamtale. Her får I også en rundvisning af nogle af skolens elever. 

Det er skolens forstander, der visiterer jeres barn til skolen. ​

Hvornår skal man søge om optagelse?

Man kan søge om optagelse i løbet af skoleåret inden skolestart. Man kan ikke skrives op til skolen flere år i forvejen. Det er en god ide at søge om optagelse så tidligt som muligt, da skolen typisk bliver fyldt op omkring 1. februar hvert år.

Efterskoleelev - hvad betyder det?

Lidt firkantet kan man sige, at et efterskoleophold er en pakkeløsning: hvis man siger ja tak til et efterskoleophold, siger man ja til det hele: undervisning, måltider, fælles aktiviteter og ture og hvad der ellers sker i løbet af et efterskoleår. 

Fællesskab er det allervigtigste for en efterskole. Vi er sammen - elever og voksne - fra søndag aften til fredag eftermiddag - ja nogle gange i flere uger ad gangen hvis man bliver her i weekenderne. Det betyder, at vi kommer til at kende hinanden både når det er sjovt og når det er mindre sjovt. Det betyder, at vi er tætte både fysisk og mentalt. 

Efterskole-forældre - hvad betyder det?

Det kan være temmelig overvældende at overlade sit barn til andre, og for nogle forældre er det meget svært at "klippe navlestrengen". Mange forældre har idag påtaget sig rollen som deres barns problemløser i alle mulige sammenhænge. Som forældre bliver man nødt til at indse, at det bliver nødt til at stoppe, hvis man sender sit barn på efterskole. 

Vi har udarbejdet 8 gode råd til efterskole-forældre. Her er overskrifterne:

1. Overlevér vigtige informationer om barnet. 

2. Lyt, men pas på med at blande dig.

3. Stol på kontaktlæreren

4. Intet nyt er godt nyt

5. Tal med andre end dit barn om savnet

6. Det er et fælles projekt

7. Det tager et helt år at få et godt år på efterskole

8. Nyd hvert sekund!

​Samarbejde mellem hjemmet og skolen

​Hvis I er i tvivl om noget, eller bliver bekymret over noget jeres barn fortæller jer, når de er hjemme på weekend, så ring til os. Husk at holde et "voksenfilter" over det jeres barn har fortalt jer. Og husk også at høre vores version af historien inden i eventuelt reagerer. Ofte er der jo to sider af sagen. 

Der kan være mange ting, der kan have indflydelse på jeres barns humør eller indstilling til skolen lige netop i det øjeblik de ringer eller skriver til jer : er han eller hun rodet ind i en konflikt med nogle af de andre elever? Ligger der en aflevering i dansk og lurer? Er der løb idag og det regner? Eller har jeres barn fået nej til at lægge sig syg og synes det er dybt uretfærdigt?

Vi ved godt, at det kan være svært at være efterskoleforældre. I er langt væk fra dem i hverdagen og en teenager er rigtig god til at "trykke på de rigtige knapper" hos mor og far, når de føler sig presset af det ene eller det andet. 

Snak med os om det I ser og oplever hos jeres barn.  Sammen kan vi sikre os, at jeres barn får verdens bedste efterskoleår.

Ledige pladser i 10. klasse til det kommende skoleår
20-03-2019
Vi har et par ledige pladser i 10.klasse. Kontakt forstander Marianne Mortensen på mail: forstander@efterskolensolbakken.dk eller på tlf.: 5814 1152 for aftale om besøg på skolen.
Læs hele nyheden

Send os en mail​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Besøg os på Facebook

​​Vurderet 4,6 / 5 stjerner på baggrund af 75 anmeldelser på Facebook

​Hvem er vi

Efterskolen Solbakken

CVR: 49015011