​Idræt​

Struktur:

Bevægelse og sund mad. Det er vigtige indslag i hverdagen, når det kniber lidt med indlæringen. I skolens køkken går vi højt op i gode basisråvarer og økologi hvor det giver mening. Eleverne skal bevæge sig hver dag - i store og små mængder.

Hver morgen starter med en morgentur. Vi har tre faste ruter i lokalområdet, og turen tager ca. 20 minutter. To dage om ugen løber eleverne. De kan vælge imellem 3,5 og 5 km., og de kan lave specielle aftaler om at cykle istedet. Det vigtigste er, at de får bevæget sig hver dag.

Derudover har eleverne valgidræt 2 lektioner om ugen. Den ene lektion kaldes "Valgidræt" og er opdelt i 4 perioder. I hver af disse perioder tilbydes forskellige idrætsdiscipliner, som eleverne har mulighed for at vælge imellem.

I den anden lektion veksler eleverne mellem "Litteratur" og idræt året igennem. Her kan de tre gange om året vælge en idrætsgren.

Eleverne er delt ud på 4 hold og hvert hold vil således være på 10-20 elever alt efter typen af aktivitet.

Indhold:

1) Kroppen og dens muligheder​

2) Idrættens værdier

Endvidere fokuseres på elevernes lyst til og viden om fysisk aktivitet - og dette relateres til begrebet livskvalitet.