9. årgang, gældende for skoleåret 22-23

Skoleåret 22-23 er sidste år Efterskolen Solbakken har en prøvefri 9. klasse. Vi oplever desværre en dalende interesse for en prøvefri 9. klasse. Men i skoleåret 22-23 gælder tilbuddet stadigt.

Eleverne bliver testet i dansk, engelsk samt matematik i den første uge på skolen. Dermed har vi et godt overblik over elevernes faglige standpunkt, og kan tilrettelægge undervisningen på de to hold derefter.

Eleverne undervises i de øvrige obligatoriske fag for 9. klasse:

Engelsk: Alle skolens elever er inddelt på fem faglige niveauer i engelsk. De to af holdene er prøvefri og de tre er prøveforberedende til 10. klasse. En dygtig 9. klasse-engelskelev, som har lyst til at prøve kræfter med niveauet i 10. klasse, kan få lov til at følge undervisningen, men naturligvis ikke til at gå til prøve.

Tysk - elever, der har tidligere har været fritaget fra tysk kan naturligvis også fritages hos os. I stedet får eleverne ekstra danskundervisning.

Fysik/kemi, geografi, biologi, historie samt idræt:

Her underviser vi ud fra Fælles Mål med udgangspunkt i kompetencemålene for 9. klasse.

Projektuge: I løbet af ugen arbejder eleverne med deres valgte projektopgave indenfor det planlagte overemne. Eleverne skal fremlægge deres projekt for holdet.

Køkkenhold: Alle skolens elever har tjans i skolens køkken. En uge, tre gange årligt er eleverne i køkkenet. Eleverne undervises i madlavning, køkkenhygiejne, rengøring osv. af skolens tre køkkenlærere. Formålet med køkkentjansen er at give eleverne kendskab til hvordan man arbejder i et køkken; at kunne overskue en arbejdsproces og at kunne modtage en opgave og derefter løse den fornuftigt.

awa, nanna