Vi har to forskellige tilbud til vores elever:

9. klasse:

9. klasse er prøvefri. Eleverne undervises på fagligt niveau i dansk, engelsk og matematik. I dansk og matematik arbejder vi med et to-lærer system. Ind imellem kan lærerne besluttet at opdele eleverne yderligere.  Tyskundervisningen tilbydes på et samlet hold. Eleverne modtager undervisning i de øvrige fag i 9. klasse på temadage som er fordelt over onsdagene hele året.

Hvis man vælger en 9.klasse på Solbakken får man ti måneder med niveaudelt undervisning og ingen prøver. Det har naturligvis nogle konsekvenser: eleverne får ikke en afgangseksamen og skal dermed gå til optagelsesprøve og en samtale på en erhvervsskole for at komme igang med deres ungdomsuddannelse.

10. klasse

Skolens 10. klasser undervises prøveforberedende i dansk, engelsk og matematik. Derudover er de i brobygning på Selandia i Slagelse og laver deres OSO-opgave. Der tilbydes ikke undervisning i tysk og fysik/kemi i 10. klasse.