Vi har tre forskellige tilbud til vores elever:

9. klasse:

Vi optager ca. 30 9. klasse-elever. Som udgangspunkt er eleverne fordelt på to hold. Eleverne bliver testet den første uge de er her, og derefter fordelt på holdene.

9. klasse er prøvefri. Eleverne undervises på fagligt niveau. Der er to lærere tilknyttet hvert hold, og ind imellem kan lærerne besluttet at opdele eleverne yderligere.

Hvis man vælger en 9.klasse på Solbakken får man ti måneder med niveaudelt undervisning og ingen prøver. Det har naturligvis nogle konsekvenser: eleverne får ikke en afgangseksamen og skal dermed gå til optagelsesprøve og en samtale på en erhvervsskole for at komme igang med deres ungdomsuddannelse.

10. klasse

Vi optager 30-35 10. klasse-elever. De fordeles på to hold, som også har to lærere tilknyttet i dansk og matematik. Eleverne undervises på 10. klasse niveau og går til afgangsprøve. De kan også vælge at gå til prøve i engelsk.

Erhverv10

Vi optager 12-15 elever i Erhvervsklassen. Det er elever, som ikke har bestået (eller som når de søger ikke forventer at kunne bestå) afgangseksamen i 9. klasse. Disse elever undervises på fagligt niveau og går ikke til afgangsprøve i 10. De får 5 ugers brobygning på ZBC i Slagelse, hvor de kommer til at snuse til de fem hovedindgange på erhvervsuddannelserne.

Vores mål med denne gruppe elever er at forsøge at gøre dem klar til at kunne bestå optagelsesprøverne på erhvervsuddannelserne i dansk og matematik.

Ansøgere til Erhverv10 bliver visiteret af skolen til klassen.